skip to Main Content

Política de galetes

Punt u. Què són les galetes?

Les galetes (nom manllevat de l’anglès, cookies) són uns petits arxius de text d’un lloc web que es descarreguen al terminal de l’usuari (ordinador, tauleta, telèfon mòbil…) i que es guarden a la memòria del seu navegador (Google Chrome, Mozilla Firefox Safari…) El navegador de l’usuari memoritza les galetes al disc dur només durant la sessió en curs, ocupant un espai de memòria mínim i sense cap tipus de conseqüència per al dispositiu. En qualsevol cas, les galetes no contenen dades personals.

La majoria de les galetes s’esborren del disc dur un cop acabada la sessió de navegació (les anomenades galetes de sessió). La major part dels navegadors accepten com a estàndard les galetes i, en la seva configuració de seguretat, permeten o impedeixen les galetes temporals o memoritzades. Sense el consentiment exprés de l’usuari (a través de l’activació voluntària de les galetes al navegador), aquest lloc web no enllaçarà a les galetes les dades memoritzades amb les dades personals proporcionades en efectuar un registre, com ara la subscripció al butlletí digital.

Tot i que les dades de navegació recuperades són sempre anònimes i no s’associen a cap persona, l’usuari sempre és lliure d’esborrar o desactivar les galetes de la configuració dels navegadors. D’aquesta manera, la pàgina web segueix sent operativa, però sense els avantatges de la personalització, com per exemple una millor usabilitat o bé una informació i uns serveis més ajustats a l’interès de l’usuari. Per a més informació sobre què són les galetes i com configurar-les, podeu visitar la web www.aboutcookies.org.

 

Punt dos. Quin tipus de galetes utilitza el lloc web www.albertrossell.com i amb quina finalitat?

Galetes tècniques. Són necessàries per a la correcta navegació a través de les diferents opcions i serveis del lloc web. Inclou aquelles galetes que permeten identificar la sessió, subscriure’s al butlletí digital, inscriure’s o participar en un esdeveniment, fer ús d’elements de seguretat durant la sessió i compartir continguts a les xarxes socials.

Galetes de personalització. Fan referència a aspectes de caire general predefinits, com ara l’idioma, el tipus de navegador a través del qual s’accedeix al web o la configuració regional.

Galetes d’anàlisi. Són els arxius que, sense contenir dades personals, tenen a veure amb la capacitat de fer anàlisis estadístiques: nombre de visites i de visitants a la pàgina web o els continguts més vistos.

Galetes publicitàries. Emprats de manera excepcional i sempre fent-ne un ús acurat, són els arxius que permeten adreçar a l’usuari continguts comercials ajustats al seu interès, en base als seus hàbits de navegació.

Galetes de tercers. Són aquelles que recullen informació gestionada per tercers amb l’objectiu, d’una banda, de mesurar i analitzar el comportament dels usuaris per així oferir-los una millor experiència de navegació; i de l’altra, de recollir informació amb finalitats estadístiques (nombre de visites i de visitants a la pàgina web, els continguts més vistos, des d’on es connecten els visitants, tipus de terminal fan servir, navegador utilitzat…)

Són exemples concrets de galetes que empra aquesta web:

Google Analytics. És una aplicació que permet analitzar i mesurar l’ús que els internautes fan d’un lloc web. La informació recopilada —sempre de forma anònima— serveix per realitzar informes amb l’objectiu de millorar la navegació al web: nombre de visitants, els continguts més vistos, com han arribat a la web, des de quines pàgines han abandonat el lloc o el tipus de terminal que han utilitzat.

Altres galetes de personalització. Són arxius que proporcionen informació, com per exemple l’idioma, la configuració geogràfica de l’internauta o el tipus de navegador.

 

Punt tres. Com configurar les galetes?

Amb la voluntat de facilitar a l’usuari la possibilitat de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al terminal, als següents enllaços trobareu la manera de fer-ho en els tres navegadors més habituals: Chrome, Firefox i Safari. Són els enllaços vigents en el moment de la publicació d’aquest lloc web.

Back To Top
×Close search
Search