skip to Main Content
Alimentació Ecològica: Molt Més Que Una Moda

Alimentació ecològica: molt més que una moda

A la darrera edició de BioCultura vaig veure més expositors que mai. Cada vegada sé de més fires i mercats on es venen productes d’alimentació ecològica.

Tinc la sensació que proliferen els herbolaris i les botigues especialitzades en productes biològics. ¿Vosaltres també teniu la mateixa impressió o veure per tot arreu l’expansió del sector ecològic és conseqüència de la meva deformació professional (ja sabeu que dirigeixo Mind and Body, agència de comunicació adreçada al sector de la salut natural).

Em fa l’efecte que és ben real. La facturació del sector bio va créixer un 14% l’any passat, segons l’Observatori de l’Agricultura i l’Alimentació Ecològica de la Generalitat de Catalunya. Amb aquestes dades sobre la taula, cal preguntar-se: l’alimentació ecològica és una moda passatgera? És una tendència que anirà a més al llarg dels anys vinents?

Jo penso que el consum de productes ecològics anirà a més en els pròxims temps perquè és un necessari retorn cap als orígens. Allò que menjaven els nostres avantpassats era ecològic (en els seus conreus no utilitzaven adobs químics ni pesticides contaminants) i només van començar a emprar aquestes substàncies nocives per a la salut quan es van veure en la necessitat de comercialitzar a gran escala les produccions. Així doncs, el que tradicionalment havia estat el més natural i normal del món, es va anar tornant una excepció i, és clar, ara se li dóna més valor que mai.

A casa també hem fet la nostra particular aposta per l’alimentació ecològica. A la nostra cistella de la compra cada vegada hi ha més productes biològics. A més, hem llogat una parcel·la a l’EcoRebanyà (a Òdena) on cultivem les nostres verdures ecològiques per a l’autoconsum. També ens permet estar en contacte amb la natura, evadir-nos i tenir un hobby familiar. I, en el meu cas particular, no cal dir que des de Mind and Body ens interessem per les empreses d’alimentació ecològica i compartim continguts d’interès relacionats amb aquest sector.

I si el creixement del sector ecològic realment és un retorn cap als orígens, quina millor manera hi ha d’acabar aquest post que amb la cançó Moving de Macaco?

Back To Top
×Close search
Search