skip to Main Content
Pòdcasts Sobre Depressió I Salut Mental

Pòdcasts sobre depressió i salut mental

Només tinc paraules d’agraïment per a Ràdio Igualada –i, més en concret, per al Xavier Dàvila– per haver-me donat l’oportunitat d’exposar el meu punt de vista sobre la depressió i, en gran part, sobre la salut mental. Era una idea que feia temps que tenia al cap i no sabia si fer-ho en format conferència o de quina altra manera. Així doncs, de seguida vaig acceptar la proposta de fer-ho en quinze pòdcasts sobre depressió i salut mental, en el marc de la segona edició de la iniciativa 4 vides de l’emissora municipal.

Volia parlar de la meva experiència amb les depressions, del suïcidi, dels professionals poc professionals, dels efectes secundaris de la medicació psiquiàtrica, de la falta d’escrúpols de la indústria farmacèutica, de l’opció de les teràpies naturals… i fer-ho sense embuts. La idea era ajudar els malalts de depressió i les persones que estan al seu voltant.

Albert Rossell repassa els pòdcasts sobre depressió i salut mental.
Albert Rossell repassa els guions dels pòdcasts sobre depressió i salut mental a la redacció de Ràdio Igualada.

Avenços significatius

Val a dir que, ara que es donen a conèixer les experiències dels quatre nous protagonistes, jo ja fa divuit mesos que vaig gravar els quinze pòdcasts. Algunes de les afirmacions que allà plantejava, per sort, avui ja no són tan certes. Fa quasi un any i mig deia que els mitjans de comunicació parlaven poc de salut mental, que la depressió s’abordava poc i que el suïcidi era un tema tabú. Aquelles afirmacions ara queden descafeïnades després que actors i esportistes d’elit hagin parlat obertament dels seus casos i després que la Generalitat s’hagi atrevit a llançar una campanya televisiva institucional per evitar suïcidis. Són avenços molt significatius.

Els quinze pòdcasts sobre depressió i salut mental es poden escoltar a través d’iVoox i d’Spotify (plataforma, aquesta última, a la qual podeu accedir des de l’enllaç anterior i des de les icones que hi ha a dalt a la dreta d’aquesta web) i s’estructuren de la manera següent.

Els 15 (+1) pòdcasts

1- Salut mental i depressió.

2- Com comença tot.

3- La por.

4- La culpa.

5- Sentir-se petit.

6- Com ajudar i com no.

7- Parlem del suïcidi?

8- A l’hospital psiquiàtric.

9- Psiquiatres, psicòlegs i terapeutes.

10- Medicació psiquiàtrica.

11- Perdre-ho tot.

12- Quan la malaltia entra per la porta, l’amor fuig per la finestra.

13- L’aposta per les teràpies naturals.

14- Comentaris desafortunats.

15- Final feliç.

16- … una inesperada sorpresa final.

La durada dels pòdcasts oscil·la entre els dos i els cinc minuts i, si es volen escoltar tots seguits, es pot fer en cinquanta-un minuts. Espero que us agradin i, sobretot, que siguin útils. De moment us deixo amb el vídeo del making off (amb pífies incloses) perquè en feu un primer tastet.

Back To Top
×Close search
Search