skip to Main Content
Presentació De L’Associació De Propietaris Forestals Vall Del Corb

Presentació de l’Associació de Propietaris Forestals Vall del Corb

La sala biblioteca de Vallfogona ha acollit, aquesta tarda, la jornada de presentació de l’Associació de Propietaris Forestals Vall del Corb. La reunió ha servit per donar a conèixer l’entitat, constituïda fa poc més d’un any, i els seus objectius: protegir i conservar els ecosistemes, difondre’n els valors i, sobretot, evitar el risc de propagació d’incendis. Els boscos de la vall fa dècades que no es gestionen, atès que la seva explotació, avui en dia, no és rendible.

La primera acció en el marc de la gestió conjunta ha estat la contractació de la redacció del Pla Tècnic de Gestió Forestal, amb un cost de 33.000 euros, dels quals gairebé 25.000 sortiran d’una subvenció aconseguida del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El pla indicarà les actuacions que caldrà dur a terme a 3.500 hectàrees dels termes municipals de la capçalera del riu. Per fer aquestes actuacions, sempre amb el permís dels propietaris corresponents, convindrà trobar fórmules de finançament, ja que amb el preu de la fusta extreta només sufraga, aproximadament, un 20% del cost dels treballs. Després d’efectuar aquestes primeres actuacions, s’hauran d’anar redactant nous plans i tirar endavant les mesures proposades per als boscos de la resta de la vall.

Ara com ara, l’associació té les dades de 81 propietaris forestals de la vall, un petit nombre del conjunt d’amos dels boscos, que a més sumen relativament poques hectàrees. La vall del Corb ocupa unes 40.000 hectàrees, de les quals 10.000 corresponen a una massa contínua de superfície boscosa. La vall està dividida en 17 municipis de la Conca de Barberà (Tarragona), de la Segarra i de l’Urgell (Lleida).

La trobada d’avui, finalment, també ha servit per recollir les dades de més propietaris forestals als quals se’ls proposarà associar-se a canvi d’una quota de 20 euros anuals, per captar nous membres per a la junta (falten mans per a tasques administratives i de comunicació) i per encomanar als assistents que difonguin via boca-orella els objectius i les actuacions dutes a terme per l’Associació de Propietaris Forestals Vall del Corb.

Final de l'acte de presentació de l'Associació de Propietaris Forestals Vall del Corb.
Final de l’acte de presentació de l’Associació de Propietaris Forestals Vall del Corb.
Back To Top
×Close search
Search