skip to Main Content
EcoFira D’Òdena, La Primera Fira Ecològica De L’Anoia

EcoFira d’Òdena, la primera fira ecològica de l’Anoia

Feia anys que no visitava la Fira de Sant Sebastià d’Òdena i trobo un encert l’accent que l’Ajuntament li ha donat per fer-la evolucionar cap a l’EcoFira d’Òdena, la primera fira ecològica de l’Anoia. L’objectiu és promocionar la producció ecològica i la cura del medi ambient i, a jutjar pel bon ambient que es respirava al llarg del matí d’aquest diumenge 27 de gener, cada vegada hi ha més persones interessades i conscienciades.

Al llarg del matí han tingut lloc tota mena d’activitats (ponències, tallers, jocs…), mentre més de 50 empreses expositores presentaven les seves propostes. De tota aquesta oferta, hi ha hagut tres iniciatives locals que m’han cridat positivament l’atenció.

La proposta d’Eco Rebanyà consisteix en el lloguer d’hortets ecològics a la zona de Can Masarnau (al terme municipal d’Òdena). Els 90 euros trimestrals inclouen el lloguer d’una parcel·la de 65 metres quadrats, el reg, les eines i l’assessorament d’en Manel Cortijo, que n’és l’impulsor.

L’Hortet de la Salut és un espai recuperat al carrer de la Salut, d’Igualada (Anoia), per donar-li un nou ús com a horta ecològica. Tres persones han engegat aquest projecte, que permet oferir cistelles de productes ecològics de temporada i de proximitat. Ara han recuperat un altre terreny a L’Espelt (Òdena) i col·laboren amb altres productors ecològics propers, cosa que els permet ampliar l’oferta de productes. Però no només això. A L’Hortet de la Salut també s’hi fan visites i tallers pedagògics i assessorament en horts a domicili.  La cirereta del pastís té un caire social: actualment estan construint unes parcel·les destinades a horts amb finalitats terapèutiques i lúdiques, adreçades a associacions de malalts mentals i a entitats socials.

La cooperativa de consum igualadina Naturalment està formada per una vintena de famílies sensibilitzades amb l’alimentació sana i la producció agrària sostenible, no agressiva amb el medi i no contaminant. Funciona de manera assembleària i s’autogestiona per tal de disposar de productes procedents de la producció agroecològica i del comerç just (aliments ecològics i de proximitat, sabons, productes de comerç just, etc.) A més, també organitzen activitats per promoure aquest tipus de consum que cada vegada té més adeptes.

Back To Top
×Close search
Search