skip to Main Content
Núria Coll: “A Etselquemenges Parlem D’alimentació Saludable”

Núria Coll: “A Etselquemenges parlem d’alimentació saludable”

La revista digital Etselquemenges ha estat recentment distingida als Premis Blocs Catalunya 2013 com a millor bloc de l’any en la categoria de cuina, gastronomia i enologia professional. Aquest guardó de l’associació Societat de Tecnologia i Coneixement arriba tres anys i mig després que arranqués aquest projecte periodístic d’alimentació i salut. La impulsora i directora d’Etselquemenges, Núria Coll, és periodista de TV3 i d’El Terrat Produccions i col·labora a Catalunya Ràdio.

–La pregunta és obligada. Per què una periodista d’èxit com tu es vol complicar la vida emprenent un projecte nou en els temps que corren?

–Una periodista d’èxit? Ha, ha, ha. Soc una formigueta molt treballadora que sempre ha tingut inquietuds i empenta. Em “complico” la vida, sí, perquè m’ho passo molt bé! Això sí que ho considero un èxit: poder treballar en projectes que em proposen o que m’invento i que em fan feliç.

–Per a qui encara no us conegui, explica quins temes tracteu a Etselquemenges?

Etselquemenges és com un diari digital d’actualitat però enfocat a parlar només d’alimentació saludable. Expliquem els aliments que consumim, des que es cultiven, fins que s’ingereixen i expliquem com fer que aquest procés sigui sa per a un mateix i per a l’entorn. Promovem una alimentació ecològica, de proximitat i temporada i expliquem les malalties que podem prevenir i tractar només amb l’alimentació.

–I quins continguts desperten més interès?

–Desperten interès temes que la societat va assumint de manera rotunda com ara, la numeració dels ous, la revolució de l’estèvia, el pa i la seva elaboració, etc. I les receptes de la nostra xef Montse Vallory, que agraden molt.

–Estaràs d’acord amb mi que hi ha una sensibilització creixent per menjar bé. Quan diries que va començar aquest interès i a què l’atribueixes?

–L’atribueixo al coneixement. Si valoro com ha canviat el món respecte els anys 50, et diria que el canvi va començar a arribar a partir de finals dels 60, principis dels 70. Allà hi va haver una onada de coneixement i canvi de mentalitat per part d’alguns. El canvi massiu de fa pocs anys també l’atribueixo al coneixement. S’avança científicament, els coneixements mèdics ens arriben cada cop més, la gent està més alerta que potser totes aquestes malalties que tenim són indicadores d’un estil de vida inadequat i, amb tot, s’hi afegeix una crisi que ens fa adonar que no anàvem bé pel camí de la massificació i la globalització desmesurada.

–Tinc entès que les col·laboracions a Etselquemenges estan millor pagades que en la majoria de mitjans. Fes-me cinc cèntims de les diferents fórmules d’ingressos que teniu.  

–Ha, ha, ha. M’agrada que t’hagi arribat aquest comentari. La nostra feina està molt mal pagada en general. Jo encara penso, a diari, que haurien de cobrar més per la feinada que fan. Tots els reportatges estan escrits amb una cura que, pel que conec, no passa a molts mitjans. Els periodistes i professionals que escriuen es documenten durant hores en llibres i amb experts. És increïble. I les fórmules són sobretot publicitat d’empreses del sector, un percentatge amb la gent que es fa sòcia d’Etselquemenges per accedir a algun contingut exclusiu, preus més econòmics pels consultoris mèdics en línia i descomptes a establiments saludables. I una petita part és dels cursos i conferències que organitzem.

–Com a model de negoci avui en dia, creus que hi ha més possibilitats de tenir èxit amb un mitjà digital que un mitjà en paper?

–Hem d’acabar de veure que les marques hi apostin de veritat perquè, als diaris no, però, per exemple, els diners, a nivell audiovisual, continuen estant a la televisió i no al darrere de vídeos a internet. Però ja ha canviat moltíssim tot respecte fa 5 anys i ara les empreses saben que mirem una mitjana de 30 minuts diaris de vídeos a la xarxa.

–I segueixes amb nous reptes. Què és Soycomocomo i quines expectatives heu dipositat en aquest projecte?

Soycomocomo és el nostre nou repte. Tenim un potencial de parlants de la llengua de 500 milions de persones a tot el món! Evidentment no arribarem a tothom però el projecte és infinit. Volem difondre salut a Espanya i a Llatinoamèrica i volem fer sinergies amb els Estats Units i Canadà, on van molt i molt avançats. De reptes, en tenim també altres per a Etselquemenges aquest 2014, que explicarem de mica en mica i, fins i tot, tenim un tercer projecte dedicat a promoure que les escoles facin un canvi i converteixin els seus menjadors en menjadors ecològics. D’aquí a molt pocs dies, ho explicarem a través de menjadorsecologics.cat. Hi ha tant per fer! I tenim la sort de comptar amb un equip molt talentós que empeny en la mateixa direcció i porta molts anys lluitant per a canviar les coses.

Fitxa d’Ets El Que Menges (a data 18 de novembre de 2013)

  • Difusió: 75.000 visites mensuals a la web (55.000 usuaris únics).
  • Fans a Facebook: 27.461.
  • Seguidors a Twitter: 5.749.
  • Tarifes publicitàries. Fan projectes a mida.

Nota: Post recuperat de l’antic bloc de l’agència de comunicació Mind and Body.

Back To Top
×Close search
Search