skip to Main Content
El Dia De La Terra Arriba A Igualada

El Dia de la Terra arriba a Igualada

El Dia de la Terra és un d’aquells esdeveniments que permet reconnectar-nos amb la natura. La progressiva urbanització de la societat ens ha fet oblidar com els nostres avantpassats tenien cura de la salut o cultivaven els seus productes originàriament. El Museu de la Pell acull dissabte la primera edició del Dia de la Terra que se celebra a Igualada (Anoia). Des de les 10 del matí fins a mitjanit es podrà gaudir d’un mercat de productes naturals, visites als horts, conferències, tallers per a totes les edats, teràpies naturals, plantes aromàtiques i molt més (vegeu el programa). Ho organitza l’associació La Bastida i en parlem amb la Maria Santfores, representant de l’entitat.

–D’on va sorgir la idea del Dia de la Terra?

–La idea de dedicar un dia a la terra va sorgir inspirant-nos en la diada que se celebra des de fa uns anys a Barcelona i en esdeveniments com Biocultura. Teníem ganes de dedicar un dia a gaudir, compartir, aprendre i reflexionar; un dia que ens donés a tots l’oportunitat d’entrar en contacte amb la mare terra de la qual formem part. Volíem donar cabuda, en un mateix espai, a agricultors locals i a productors d’artesanies de les nostres terres i, alhora, donar a conèixer projectes saludables, disciplines i teràpies alternatives de la salut que tenim a l’abast a la comarca.

Creiem fermament que tant els productes de qualitat naturals i artesans com les disciplines de la salut  i els projectes a favor de l’harmonia al nostre planeta estan íntimament relacionats i que ens aporten felicitat, salut, aprenentatge… Tots aquests elements ens ajuden a ser més humans, a estar més connectats i a ser més conscients del planeta al qual pertanyem.  Això ens equilibra, ens dóna salut i ens fa més feliços i més lliures.

-A Barcelona se celebra la fira Biocultura. A Manresa, les fires Cuida’t i Ecoviure. Girona i Lleida organitzen experiències similars. En què es diferencia la vostra proposta d’aquests altres esdeveniments?

–Potser no es diferencia en res, però a cada lloc es materialitza de manera diferent. Jo he estat al Dia de la Terra de Barcelona i a Biocultura. No tenen ni punt de comparació pel que fa a la mida, però la filosofia és la mateixa: reivindicar la terra com a mare amb la qual volem estar en pau i equilibri, per estar-ho també amb nosaltres mateixos. Des de la humilitat, volem donar l’oportunitat de compartir els coneixements, intencions i projectes dels productors, de les persones i col·lectius que tenen projectes per millorar la vida dels humans al planeta i dels professionals de les disciplines alternatives per a la salut. Desitgem aprendre i gaudir de tot plegat, i que tothom surti i se senti feliç amb aquesta celebració, que en realitat és la de tots, ja que tots som fills de la mare terra.

Potser la intenció última és la de fer sentir que tots formem part de la terra i que ella, més enllà de les artificialitats que hem creat els humans, ens dóna l’oportunitat de ser feliços posant al nostre abast tot allò que podem necessitar per viure sans i en harmonia.

-Els professionals de les teràpies naturals, els productors i els artesans d’Igualada i de l’Anoia s’han implicat molt en el Dia de la Terra. També hi haurà expositors i participants de fora de la comarca?

–Donem les gràcies a les persones, col·lectius i entitats que hi han volgut participar. Hem rebut una acollida i una resposta realment fantàstica. També hem de donar les gràcies de manera molt especial a tres éssers de La Bastida que hi han deixat la pell, el temps i tota l’energia perquè el Dia de la Terra de dissabte sigui una realitat.

Sí que hi haurà participants de fora de la comarca, sobretot en l’àmbit dels productors artesans alimentaris i en el de la divulgació de projectes, entre d’altres La dolça revolució o l’agenda de la terra, amb la gent de Som lo que sembrem. Creiem que qui dissabte s’acosti al Museu de la Pell trobarà xerrades, tallers, professionals i productes artesans que el faran gaudir d’allò més.

S’ha de dir que, per alguns d’aquests petits productors, suposa un esforç desplaçar-se amb els seus productes fins a Igualada. Tots són productes d’artesania alimentària fets amb la cura i el respecte que requereixen les matèries primeres, seguint processos artesans que respecten el planeta. Creiem que això transmet una energia i un valor afegit al producte que fa feliç a qualsevol persona que en pugui gaudir. Volem donar tot el nostre suport a aquests productes, ja que transmeten un respecte per la terra que ens agradaria conservar i cultivar.

–Quina acollida preveieu tenir de visitants?

–Esperem que vingui tanta gent com senti, en el seu interior, la crida de la terra. Tant de bo vingui força gent a compartir i a gaudir de totes les persones, projectes i col·lectius que faran possible la diada. L’oferta és realment molt variada i interessant.

Back To Top
×Close search
Search