skip to Main Content
Guimerà Celebrarà Un Cicle De Conferències Solidàries Sobre Salut, Canvi Climàtic I Patrimoni

Guimerà celebrarà un cicle de conferències solidàries sobre salut, canvi climàtic i patrimoni

Les xerrades s’impartiran després d’uns sopars al restaurant Sant Jordi, l’únic que queda al poble i que ha hagut de tancar tres mesos

Guimerà (Urgell), nota de premsa del 22 de juliol de 2020. El restaurant Sant Jordi de Guimerà (Urgell), situat al costat del pont de la carretera de Vallfogona, acollirà un cicle de quatre sopars- conferència l’última setmana de juliol i la primera d’agost. Les tres primeres abordaran l’àmplia temàtica de la salut humana i la qualitat de vida des d’una triple perspectiva: la cura de la salut física, del benestar emocional i de l’entorn. La darrera xerrada tindrà un caire cultural, atès que repassarà la història i el patrimoni del poble dos dies abans de data en què, en condicions normals, hauria hagut de tenir lloc la fira mercat Guimerà Medieval. Dels quatre ponents, el més mediàtic és Francesc Mauri, meteoròleg de la Corporació Catalana de Mitjans Àudio-visuals (CCMA). Val a dir que els sopars —a un preu de 20 euros— tenen una vessant solidària.

El cicle és una iniciativa del periodista i dinamitzador turístic Albert Rossell. La seva idea era ajudar el restaurant Sant Jordi, l’únic que queda a Guimerà, a remuntar després d’haver hagut d’estar tancat durant quasi tres mesos per motius excepcionals i sense haver pogut rebre visitants ni veïns de Barcelona i l’àrea metropolitana que tenen al poble una segona residència, el seu principal públic, durant més d’un trimestre. En aquest sentit, les xerrades s’impartiran les dues setmanes de l’any en què Guimerà concentra més població. Seran els dimarts i els dijous, uns dies d’entre setmana en què es fan menys sopars. La proposta va ser acceptada de bon grat pel restaurador Bernat Casanelles.

Les quatre conferències

Alimentació i salut, a càrrec de Raúl Arqueros, musicoterapeuta, naturòpata i professor de Cultura de la Salut, dimarts 28 de juliol a les 21:30 hores. Parlarà d’alimentació saludable, d’incompatibilitats alimentàries, dels millors queviures per prevenir, pal·liar i curar malalties a les quals estem exposats, i dels millors aliments a cada edat.

Veure vídeos

Equilibri emocional i salut física, a càrrec de Micaela Carrión, psiquiatra holística i professora de Medicina Tradicional Xinesa (Acupuntura), dijous 30 de juliol a les 21:30 hores. Abordarà el tema de la relació entre el benestar emocional i la salut física i ens donarà eines per afrontar la nova normalitat de la millor manera possible.

Veure fotos i vídeos

Meteorologia, canvi climàtic i actuació responsable, a càrrec de Francesc Mauri, home del temps de la CCMA, dimarts 4 d’agost a les 21:30 hores. La conferència tractarà sobre la professió de meteoròleg, la climatologia i els microclimes, els canvis mediambientals que experimenta el planeta i sobre què podem fer per pal·liar el canvi climàtic.

Veure vídeos i fotos

Albert Rossell presenta el ponent Francesc Mauri en començar la conferència.
Albert Rossell presenta el ponent Francesc Mauri en començar la conferència.

Del Guimerà de l’Edat Mitjana fins al Guimerà del 2020, a càrrec de Daniel González, historiador, estudiós del patrimoni i empresari turístic, dijous 6 d’agost a les 21:30 hores. Situarà els fets més rellevants de la història del poble en el context de país. Serà un acte cultural simbòlic, atès que enguany no se celebrarà el mercat medieval que durant vint-i-cinc- edicions ininterrompudes ha tingut lloc el segon cap de setmana d’agost.

Veure vídeos i fotos

Proposta gastronòmica

La xef Mely Obada oferirà una proposta gastronòmica diferent per a cadascun dels sopars-conferència. El preu del menú és de 20 euros, amb postres i beguda tot inclòs. Els infants de fins a 14 anys podran triar d’entre l’oferta de la carta (plats, tapes o entrepans). Atès l’actual context, cal fer la reserva prèvia al telèfon 973 30 33 78. Hi haurà un aforament limitat que permeti mantenir les distàncies de seguretat.

Nota de premsa publicada a:

 

Back To Top
×Close search
Search