skip to Main Content
Les Assignatures Pendents De Les Teràpies Naturals

Les assignatures pendents de les teràpies naturals

El desconeixement, la mala informació i certa desconfiança envers algunes tècniques i envers alguns professionals són les assignatures pendents de les teràpies naturals. A tot això cal afegir-hi un altre taló d’Aquil·les de primera magnitud: la manca d’una regulació que doni seguretat i confiança als usuaris.

Així ho diu l’Observatori de les Teràpies Naturals (Cofenat i Tenacat), que en el seu estudi qualitatiu va fer cinc reunions de grup a Madrid i Barcelona amb usuaris i no usuaris. Els resultats de la investigació indiquen que s’ha detectat una mentalitat més oberta, fins i tot dins del col·lectiu sanitari, que hi ha un major coneixement i interès per altres cultures i que les teràpies alternatives cobreixen les necessitats derivades del ritme de vida actual. Els usuaris destaquen, com a aspectes positius, que tracten l’ésser humà des d’un punt de vista holístic, que no tenen efectes secundaris, que són tractaments que es poden compatibilitzar amb la medicina tradicional, que permeten la prevenció i la curació tant física com anímica i que propicien un canvi en l’estil de vida.

Els usuaris descobreixen les teràpies naturals sobretot pel ‘boca-orella’ i, en segon terme, a través dels centres de salut (herbolaris, farmàcies, etc.). Sovint és la darrera alternativa que troben després de diagnòstics i tractaments fallits.

Enllaços relacionats:

Back To Top
×Close search
Search