skip to Main Content
Talassoteràpia: El Mar Com A Font De Salut

Talassoteràpia: el mar com a font de salut

Quants de vosaltres no passareu unes vacances a la platja? L’estiu convida a trencar amb la rutina de tot l’any, buscar la tranquil·litat i carregar piles tant des del punt de vista físic com mental. La talassoteràpia es basa en la utilització dels elements del mar (sol, aigua, salnitre, sorra, brisa, algues …) per a finalitats terapèutiques i de bellesa. Etimològicament, talassoteràpia prové del grec: “thalasso” significa “mar”, mentre que “therapeia” significa “tractament”.

Prendre el sol amb moderació i amb la protecció necessària facilita la síntesi de la vitamina D, essencial per a l’absorció del calci, un element imprescindible per mantenir la salut dels ossos. Una pell bronzejada, a més, té efectes positius sobre la nostra autoestima i seguretat.

La sorra actua com exfoliant natural, ja que elimina les cèl·lules mortes i les impureses de la pell, deixant-la més llisa i suau. Per aquest motiu són tan habituals els banys de fang per tot el cos. A més, els massatges amb sorra a les extremitats ajuden a estimular la circulació sanguínia i limfàtica.

Bany de fang

L’aigua del mar en si mateixa és una font de salut. Un bany en unes aigües marines agitades pot ser relaxant. El moviment de les onades i la pressió que exerceixen afavoreixen la circulació sanguínia. El salnitre, els minerals, els antioxidants i altres nutrients de l’aigua oxigenen la pell, la hidraten i estimulen la regeneració cel·lular. A part d’això, practicar esports marins (aquagym, surf, submarinisme o simplement nedar contracorrent) tonifica els músculs i exercita el cor, a més d’ajudar a cremar calories i eliminar toxines.

La brisa marina ajuda a eliminar la mucositat i a millorar la respiració. Per aquest motiu, un passeig prop del mar és tan beneficiós per als nens que presenten algun problema d’aquest tipus al llarg de l’any.

Els beneficis de la talassoteràpia són múltiples. Contribueix a millorar casos de reumatisme, asma o osteoporosi, a part de malalties respiratòries, musculars i circulatòries. Exerceix un important efecte relaxant sobre l’organisme, molt útil per combatre l’estrès i l’ansietat. També és un efectiu mètode de bellesa perquè redueix la cel·lulitis, tonifica la musculatura, elimina impureses, nodreix la pell i oxigena els teixits.

Per als que no pugueu gaudir d’unes llargues vacances a la platja, penseu que un cap de setmana o un sol dia a la platja ja ajuda a alleujar l’estrès i proporciona nombrosos beneficis per al cos. Sempre us podeu regalar un passeig tranquil per la vora del mar a primera hora del matí, sense aglomeracions, o aprofitar el capvespre i la posta de sol per deixar la ment en blanc, relaxar-vos i gaudir de l’entorn.

Posta de sol a la platja

Font:

• RUIZ, S. (2010) Convierte el mar en tu spa personal, a Salud&Vida, Nº 130

Back To Top
×Close search
Search