skip to Main Content
La Majoria De Malalties Físiques I Emocionals S’originen Per Bloquejos Energètics

La majoria de malalties físiques i emocionals s’originen per bloquejos energètics

Article d’autor: Griselda Vidiella (*), directora del Centre FAC.

La majoria de les malalties físiques, mentals i emocionals són causades per impactes emocionals no alliberats al moment. Per poder-ho explicar, primer caldrà fer una introducció a la medicina holística.

La medicina holística entén que l’energia entra al cos pels aliments, l’aire i el sol. L’energia es distribueix per tot el cos a través dels meridians i els nadis. Aquesta energia ens permet, d’una banda, fer accions físiques, emocionals i mentals. De l’altra, fa que les cèl·lules puguin reproduir-se correctament. Si l’energia arriba bé a tot el cos, tot funciona, però no sempre és així. Quan hi ha un impacte emocional (conflicte, disgust…), si no s’allibera al moment (parlant, cridant, plorant…), hi ha un estancament de l’energia, s’obstrueixen els meridians i l’energia es converteix en matèria (bloqueig energètic).

Els bloquejos energètics tenen una repercussió física i una altra emocional. A nivell físic, un bloqueig genera una pressió als òrgans del voltant i absorbeix la seva energia. Aquests òrgans s’inflamen, es debiliten i, amb el temps, originen les malalties. Per contra, les cèl·lules que formen el bloqueig guanyen en mida i en força fins al punt d’alterar el seu ADN, cosa que pot generar tumors, miomes i quists.

Griselda Vidiella, naturòpata, psicòloga evolutiva i directora del Centre FAC

Per evitar malalties canceroses, el cos obre petites fissures allà on hi ha un bloqueig.  A través de les fissures, provoca fuites d’energia per no alimentar les cèl·lules del bloqueig i per impedir que agafin força.

Quan hi ha fuites, vol dir que hi ha parts del cos que reben menys energia i es tornen més dèbils. En molts casos, una part dèbil és el sistema nerviós. Un sistema nerviós debilitat fa que la persona visqui els impactes emocionals de manera amplificada (ansietat, angoixa…), el doble o el triple del que seria normal. D’aquesta manera, el cos físic ha transmès el problema al cos emocional.

Els bloquejos energètics importants també poden desencadenar un holograma de personalitat. La persona s’allunya de qui realment és i això comporta problemes de pors, inseguretat i falta d’autoestima. L’individu, al sentir-se vulnerable, crea cuirasses i es mostra diferent davant dels altres com a mecanisme de protecció. Tot plegat pot provocar trastorns físics i emocionals. Quan s’eliminen aquests bloquejos (causes), les malalties (efectes) desapareixen i la persona torna a mostrar-se autèntica i fidel a la seva personalitat real.

Des del 1992 al Centre FAC utilitzem el mètode Keymac de diagnòstic, tractament i formació per eliminar aquests bloquejos. Es tracta d’un mètode holístic que veu la persona com una gran unitat integrada pel cos físic, el cos energètic, el cos emocional i el cos mental. Des d’aquesta unitat de la persona, localitzem les causes dels desordres emocionals (diagnòstic) i eliminem els bloquejos mitjançant un ampli ventall de teràpies (tractament). Així, anul·lant les causes, desapareixen els efectes. En última instància, reeduquem  la persona en les seves actituds (formació) i la dotem d’eines perquè no recaigui ni creï més conflictes emocionals que provocarien nous desordres energètics.

Griselda Vidiella, a la consulta del Centre FAC
Griselda Vidiella, a la consulta del Centre FAC

Bloquejos energètics més habituals

Bloqueig cerebral. Es localitza als lòbuls parietals i es forma per no expressar verbalment allò que es pensa o se sent (és conseqüència del bloqueig de comunicació). A nivell físic, genera mals de cap, migranyes i vertígens. Pel que fa als trastorns emocionals, provoca pensaments circulars i obsessius, dispersió, pensaments encadenats que no permeten focalitzar l’atenció, dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH) i insomni.

Bloqueig de comunicació. Es forma al coll i la seva causa és el fet de no expressar verbalment els sentiments. Com a trastorns físics, afecta el sistema immunològic (glàndules tiroides i timó), a més de problemes hormonals i a les cordes vocals. A nivell emocional, els bloquejos de comunicació social causen inseguretat i falta d’autoestima. Els de comunicació íntima, formats a la infantesa, dificulten comunicar-se de manera fluïda i expressar sentiments.

Bloqueig de plexe. Es forma al plexe per l’acumulació d’angoixa i ansietat al llarg de la vida. De fet, una part de qualsevol bloqueig energètic va a parar al plexe. A nivell físic, dóna problemes respiratoris (asma) i a la pell (al·lèrgies). Quant als trastorns emocionals, altera el sistema nerviós (estrès, ansietat, angoixa…)

Bloqueig de parella. S’origina al fetge i a la vesícula biliar com a conseqüència de desenganys i frustracions en les relacions de parella. Causa inflamacions al fetge i a la vesícula, colesterol, pedres a la vesícula, transaminases i problemes digestius, així com relacions difícils amb la parella actual.

Bloqueig patern. Es forma a la zona inguinal dreta per la falta d’entesa o conflictes amb el pare. També es pot produir per haver patit pel pare a causa d’una malaltia o per una mort no superada. Provoca problemes hormonals i reproductors (ejaculació precoç, pròstata…). També dificulta materialitzar projectes de vida i en el treball.

Bloqueig matern. S’origina a la zona inguinal esquerra i té les mateixes causes que l’anterior. A nivell físic, provoca frigidesa, problemes hormonals i amb la menstruació. A nivell emocional, dóna bloquejos en la creativitat, la il·lusió i la intuïció, a més de dificultat per demostrar afecte.

Bloqueig amb els fills. Es forma a la zona del pàncreas per la malaltia greu o la mort d’un fill. Pot provocar problemes digestius i al sistema immunològic, a més de diabetis. A nivell emocional, és la causa de grans depressions.

Bloqueig familiar d’arrel. Es forma a la infància o a l’adolescència a la zona del mig ventre. Té com a causa els conflictes de convivència familiar (per exemple, la gelosia entre germans) o a l’escola (bullying). A nivell físic, provoca problemes reproductors i hormonals. A nivell emocional, inseguretat, falta d’autoestima, timidesa, etc.

Bloqueig familiar actual. S’origina a la part alta del ventre a causa dels problemes de convivència a l’entorn immediat (família, treball o escola). A nivell físic pot portar problemes digestius (hèrnies d’hiat, intoleràncies alimentàries…). Quant als trastorns emocionals, són els mateixos que els del bloqueig familiar d’arrel, però augmentats.

Bloqueig d’impotència. Es forma als ronyons i té a veure amb la por, els sentiments d’impotència respecte a temes emocionals, o bé respecte a la feina i els diners o l’escola. Provoca l’afebliment i la inflamació de les lumbars, cosa que dóna problemes als ronyons, al conducte urinari i a la bufeta (retencions de líquids, formació de pedres al ronyó, còlics…). El ronyó deixa de fabricar energia vital i això es tradueix en sensació de cansament, sentiments de covardia, falta d’alegria i d’il·lusions.

(*) Griselda Vidiella és naturòpata i psicòloga evolutiva.

Back To Top
×Close search
Search