skip to Main Content
Gaspar Hernàndez: “Ocupar-se En Lloc De Preocupar-se”

Gaspar Hernàndez: “Ocupar-se en lloc de preocupar-se”

Ocupar-se en comptes de pre-ocupar-se. És un dels jocs de paraules que més sentit té. La primera vegada que me’l vaig trobar va ser en un article del periodista Gaspar Hernàndez recollit al seu llibre L’ofici de viure bé, que ara rellegeixo. La frase té tot el sentit del món, perquè sovint ens atabalem amb problemes que potser mai no arribaran. “La meva vida està plena de terribles desgràcies, la majoria de les quals mai no van succeir”, va dir l’escriptor Michel de Montaigne, ens recorda el director de L’ofici de viure, programa de Catalunya Ràdio.

El periodista Gaspar Hernàndez és també un prolífic escriptor

Gaspar Hernàndez és del parer que, en comptes de preocupar-nos, és més útil destinar tota aquesta energia a causes millors, com ara buscar una solució a allò que ens angoixa. “Quan sorgeixi un problema [i no abans], podem buscar solucions al moment i, una vegada presa una decisió, ser conseqüents, actuar i oblidar-nos de l’assumpte en lloc de prolongar l’estrès inútilment, amb el desgast físic i emocional que implica.

A l’article, Gaspar Hernàndez ens obsequia amb una darrera perla, que atribueix a l’escriptora i professora de meditació Míriam Subirana. Segons ella, la preocupació està deslligada de l’amor. Per il·lustrar-ho, el director de L’Ofici de viure posa com a exemple les mares que identifiquen tots dos sentiments, quan en realitat preocupar-se més no implica estimar més. Per a Míriam Subirana, el més indicat és reinvertir l’energia que dediquem a preocupar-nos i transformar-la en confiança envers l’altra persona. Segons l’escriptora, és la manera de sentir-se més lliure per acceptar la realitat tal com és.

Fonts:

  • HERNÀNDEZ, Gaspar (2009) L’ofici de viure bé. Eines útils per al benestar emocional, Barcelona, Columna Edicions
  • Facebook de L’Ofici de viure
  • Twitter de L’Ofici de viure: @LOficiDeViure
Back To Top
×Close search
Search