skip to Main Content
Xesco Espar: “La Disciplina Ens Dona Llibertat”

Xesco Espar: “La disciplina ens dona llibertat”

La meva afició a l’handbol i els comentaris de dos amics van ser motius suficients perquè m’interessés pel llibre ‘Jugar con el corazón’, de Xesco Espar, exentrenador del Barça d’handbol i inspirador de persones. “Faig que les persones creguin més en elles mateixes. Les ajudo a definir millor els seus objectius i a què els assoleixin més ràpidament”. Amb aquestes paraules defineix la seva professió actual.

En l’àmbit del creixement personal, ‘Jugar con el corazón’ inclou idees potents. La primera idea que m’ha cridat l’atenció és que “la disciplina ens dóna llibertat”. Necessitem autodisciplina per lliutar pels nostres objectius. Només amb autodisciplina som lliures de triar el que volem ser i podem construir el nostre futur. Sense ella, sempre estarem al servei dels altres.

Molt lligada a la primera idea, hi ha aquesta altra: “O tu poses els TEUS objectius i t’arrisques per aconseguir-los, o un altre t’utilitza per aconseguir els SEUS objectius”. I quan els hagi assolit, tots els honors seran seus, perquè seu era el pla i seves eren les ganes. En altres paraules: “O decideixes viure la teva vida o ajudes a fer que la vida d’un altre sigui millor. O vius la teva vida segons les teves condicions o un altre t’imposarà les seves”.

És un llibre que no deixaré a ningú. El tindré a casa per, de tant en tant, rellegir-ne fragments, refrescar les idees i tornar a carregar les piles.

Portada del llibre 'Jugar con el corazón'

Blocosfera:

Font:

ESPAR, Xesco (2010) ‘Jugar con el corazón’, Barcelona, Plataforma editorial

Back To Top
×Close search
Search