skip to Main Content
Lluita Contra L’obesitat A Les Aules

Lluita contra l’obesitat a les aules

Avui comença un nou curs per a molts alumnes. Un dels canvis que trobaran és que ha variat de manera significativa l’oferta alimentària que poden adquirir als bars i les màquines expenedores dels centres educatius. Durant les vacances escolars, el Ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques del ram van regular el tipus de menjars i begudes que s’hi podien distribuir, amb l’objectiu de reduir el sobrepès i l’obesitat entre els joves. El ministeri calcula que un de cada quatre nens espanyols pateix una d’aquestes malalties.

Partint de la base que tota patologia té un rerefons mental, Louise L. Hay, en el seu llibre Sana el teu cos, atribueix el sobrepès i l’obesitat a la por, la inseguretat i la necessitat de protecció. Al llibre La malaltia com a camí, Dethlefsen i Dahlke fan un apunt que té relació amb l’obesitat infantil i que no dista molt de les creences de Hay. A parer seu, la gana de llaminadures sempre expressa un desig d’estimació i de seguretat no satisfeta; és un indicador clar que els infants no se senten prou estimats.

No és estrany que els infants d’avui en dia trobin a faltar l’amor i el suport dels pares tal com està muntada la societat actual. Aquesta mancança es produeix, a més, en els primers anys de vida, quan els nens construeixen la seva autoestima i seguretat mitjançant l’afecte i l’aprovació dels progenitors.

Back To Top
×Close search
Search