skip to Main Content

El Secret, de Rhonda Byrne

Feia temps que sentia parlar del llibre El Secret fins que fa poc em van recomanar la seva lectura. El Secret és un llibre col·laboratiu, el fil conductor del qual està escrit per Rhonda Byrne. L’autora intercala les aportacions d’altres mestres coneixedors del secret, així com frases i fragments publicats per grans genis de la història. El secret que revela el llibre és la llei de l’atracció. «La llei de l’atracció diu que el semblant atreu al semblant», segons l’autora. En altres paraules, quan pensem i sentim les coses bones que desitgem, aquestes coses es manifesten a la nostra vida. Si els nostres pensaments se centren en els aspectes negatius, en l’odi o en la mancança, atraiem més del mateix com si fóssim un imant.

El funcionament de la llei de l’atracció és senzill, segons el llibre. Es tracta de demanar, tenir fe i rebre. Cal demanar de manera clara a l’Univers allò que volem crear a la nostra vida. Hem de tenir fe en la llei de l’atracció i actuar com si ja ho haguéssim obtingut. Finalment cal esperar a rebre. «Quan emets la freqüència d’haver rebut, la llei de l’atracció mou les persones, els esdeveniments i les circumstàncies perquè rebis», assegura Rhonda Byrne.

Si volem perdre pes, no hem de pensar en el nostre sobrepès, sinó en el nostre pes ideal. Si necessitem saldar deutes i pagar factures, hem d’oblidar de com pagar-les; els nostres pensaments i emocions han de centrar-se en els ingressos, la riquesa i l’abundància. Si estem malalts, hem de deixar de banda els pensaments sobre la malaltia i el dolor per concentrar-nos en la plena salut.

Evidentment, la teoria és més fàcil que la pràctica. Per aquest motiu, el llibre dóna alguns consells per recuperar els pensaments i les emocions positives. Abans d’anar a dormir, podem canviar allò que no ens ha agradat durant el dia visualitzant com ens agradaria que hagués passat. Per tornar a la freqüència adequada també podem reviure experiències que ens hagin fet sentir bé.

La llei de l’atracció es pot posar a prova començant per petits desitjos (mentre estàs conduint, pensa que trobaràs aparcament allà on vas) o per coses grans (omple el xec en blanc que t’ofereixen a la web d’El Secret).

Alguns capítols del llibre se centren en diferents facetes de la vida (els diners, les relacions, l’amor …) i exposa vivències experimentades per algunes persones. La que més m’ha sorprès és la de Morris Goodman, escriptor, orador internacional i un dels col·laboradors del llibre. La seva història va començar el 10 de març de 1981, quan es va estrellar amb una avioneta. Els metges li van dir que, si sobrevivia, seria com un vegetal la resta de la seva vida. El seu cos estava completament paralitzat, estava amb respiració assistida (li van dir que mai podria tornar a respirar perquè el seu diafragma estava destrossat) i només podia parpellejar. L’únic que li funcionava era la ment i la va utilitzar per concentrar-se en la seva sanació. El primer èxit va ser tornar a respirar per si sol. Al final va aconseguir sortir de l’hospital caminant pel seu propi peu el Nadal d’aquest mateix any, tal com s’havia proposat.

El Secret m’ha recordat molt els llibres d’una altra autora de referència, Louise L. Hay: Usted puede sanar su vida i El poder está dentro de ti. En ambdós casos es nota que es tracta d’autores estrangeres, ja que en alguns exemples exposats es fan evident la diferència de costums respecte a la nostra societat. Personalment prefereixo la manera de Louise L. Hay de plantejar el tema, encara que les seves explicacions siguin més dures d’encaixar.

Font:

  • BYRNE, Rhonda (2007) El Secreto, Barcelona, Ediciones Urano
Back To Top
×Close search
Search