skip to Main Content
El Caçador: L’alimentació Del Grup Sanguini O

El caçador: l’alimentació del grup sanguini O

Reprenent el tema de l’alimentació de cada grup sanguini, aquest post tractarà la que més li escau a l’individu del grup O. Segons el naturòpata Peter J. d’Adamo, les persones del grup sanguini O són hereves dels caçadors prehistòrics, acostumats a un exercici físic intens i a la proteïna animal, i caracteritzats per un tub digestiu resistent. Els nostres avantpassats vivien en un estat de cetosi, una alteració del metabolisme del cos produïda per una dieta rica en proteïnes i greixos i baixa en hidrats de carboni. L’organisme ha de convertir aquests nutrients en cetones, que són usades en comptes dels sucres per mantenir estables els nivells de glucosa. La combinació de cetosi, falta de calories i dura activitat física a què s’havien de sotmetre els primitius va convertir-los en autèntiques màquines de caçar i va permetre la subsistència de l’espècie humana.

Així doncs, a grans trets es pot dir que l’èxit de la dieta del grup sanguini O depèn del consum de carn magra, aviram i peix (sense substàncies químiques). Els productes làctics i els cereals, en canvi, no els són tan beneficiosos com a la resta de persones.

El principal factor d’augment de pes és el gluten. El gluten de blat i el blat de moro els interfereixen en l’eficiència de la insulina i els endarrereixen el ritme metabòlic. A mes, els llegums (mongeta blanca i llenties) els entorpeixen la crema de calories. I la col, la col de Brusel·les i la coliflor els dificulten la producció de l’hormona tiroides, cosa que fa augmentar pes, retenir líquids i debilitar els músculs, a més de provocar fatiga.

Per perdre pes se’ls recomana algues marines, peix, marisc i sal iodada, ja que contenen iode, mineral que contribueix a la producció de l’hormona tiroides. La carn vermella, el fetge, els espinacs i el bròquil els afavoreixen un metabolisme eficient. D’Adamo detalla més aliments i proposa menús i receptes al llibre ‘Els grups sanguinis i l’alimentació’.

La personalitat del grup O i la seva manera de combatre l’estrès

Els individus del grup O es caracteritzen per la força, la resistència, la intuïció, la confiança en si mateix i l’optimisme. També els agrada córrer riscos. Responen bé a l’exercici físic intens: el seu cos hi està especialment adaptat. L’exercici físic torna el teixit muscular més àcid (cetosi) i facilita la crema de greixos.  Si no fan exercici, és fàcil que se sentin aclaparats en èpoques d’estrès i acabin patint depressions, fatiga i insomni.  Activitats apropiades per als individus del grup O són aeròbic, natació, peses, córrer, arts marcials, esports de contacte, bicicleta, dansa o patinatge.

Enllaços relacionats:

Font:

D’ADAMO, Peter J. (1998) ‘Los grupos sanguineos y la alimentación’, Buenos Aires, Ediciones B Argentina

Foto: www.freepik.es

Back To Top
×Close search
Search