skip to Main Content
Louise L. Hay: ‘Vostè Pot Canviar La Seva Vida’

Louise L. Hay: ‘Vostè pot canviar la seva vida’

El bestseller Vostè pot sanar la seva vida (Usted puede sanar su vida) és un dels més destacats antecedents del que avui s’anomenen llibres d’autoajuda. L’autora, Louise L. Hay, va viure una infantesa amb tots els ingredients perquè la resta de la seva vida fos un desastre: divorci dels pares, maltractaments físics i abusos sexuals del padrastre, violació per part d’un veí i un llarg etcètera. Això no obstant, va ser capaç de canviar el seu destí, transformant els seus pensaments.

Hay parteix de la base que cadascú és el cent per cent responsable d’allò que li succeeix, atès que els pensaments van traçant-li el futur. Les idees i creences es poden canviar i el moment de poder per fer-ho és sempre el present. Això implica desempallegar-se del passat i perdonar tothom. Segons ella, el ressentiment, la crítica i la culpa són les reaccions més perjudicials. Cadascú de nosaltres és el creador d’allò que es coneix com malaltia, fins al punt que alliberar el ressentiment pot dissoldre el càncer. L’autora també afirma que cadascú és responsable dels pares que té, ja que l’ànima els tria en funció de quines proves ha de superar en la següent vida. El fet de donar per assentat que la reencarnació existeix i altres punts d’esoterisme fan que la lectura del llibre pugui incomodar algunes persones.

En els primers capítols, Hay ajuda el lector a buidar la feixuga motxilla dels ressentiments, la culpabilitat, les creences autolimitadores i els pensaments negatius. Ensenya multitud d’exercicis per canviar-li la ment, com ara les visualitzacions i les autoafirmacions positives, que són una constant al llarg de tot el llibre. Després passa a analitzar els diferents aspectes de la vida, perquè el lector descobreixi què és allò que li impedeix avançar en camps com la prosperitat econòmica, les relacions, la carrera professional…

Louse L. Hay.
Louse L. Hay.

Menció a part mereixen les pàgines dedicades a la salut. L’autora facilita una àmplia llista de patologies i aporta pistes sobre els pensaments i creences que l’han generada, donant per fet que totes les malalties són psicosomàtiques. També afegeix l’autoafirmació que el lector ha d’anar repetint-se una i altra vegada per anul·lar els pensaments negatius i guarir el seu cos. Aquesta llista s’amplia al llibre ‘Sana el teu cos’ (‘Sana tu cuerpo’).

En definitiva, Louise L. Hay va aportar, a principis dels vuitanta, una manera diferent d’entendre la vida i va donar les eines per transformar-la i canviar el destí.

Portada del llibre 'Usted puede sanar su vida'

Enllaços relacionats:

Fonts:

  • HAY, Louise L. (1989) ‘Usted puede sanar su vida’, Barcelona, Ediciones Urano
  • HAY, Louise L. (1992) ‘Sana tu cuerpo’, Barcelona, Ediciones Urano
  • HAY, Louise L. (1991) ‘El poder está dentro de ti’, Barcelona, Ediciones Urano
Back To Top
×Close search
Search