skip to Main Content
Aplicacions De La Grafologia

Aplicacions de la grafologia

¿Recordes haver somrigut en revisar uns apunts de l’escola, de la universitat o del treball i veure com ha canviat la teva lletra? Segur que sí i és que, en créixer i evolucionar com a persones, també canvia la nostra lletra, que és, en definitiva, la nostra manera d’expressar-nos.

“Quan s’escriu, es deixa veure, mitjançant mecanismes inconscients, un veritable retrat de com som, del que s’amaga darrere de la pròpia personalitat, fins al punt de reflectir característiques que ni els propis autors d’aquesta escriptura coneixen de si mateixos”. Així defineix la grafologia el metge psiquiatre José Miguel Gaona Cartolano.

Gaona Cartolano prologa Grafología. Conócete a ti mismo y a los demás a través de la escritura’, de l’escriptora i grafòloga Clara Tahoces. En aquesta introducció al llibre, el psiquiatre apunta alguns dels camps d’aplicació de la grafologia:

Psicoteràpia: la grafologia pot tenir el valor terapèutic de preveure problemes d’adaptació, atenció i memòria ja a l’adolescència; és capaç de detectar a temps símptomes que podrien evolucionar cap a trastorns mentals com ansietat, depressió o agressivitat, i és útil per conèixer-nos a nosaltres mateixos, les nostres habilitats, motivacions i mitjans per abonar el terreny saludable per a l’autosuperació.

Dret: els juristes usen la grafologia per identificar un escrit, validar una signatura o fer un retrat psicològic de la persona en qüestió, i els pèrits cal·ligràfics estudien els trets caracaterístics d’assassins i psicòpates.

Selecció de personal: no és nou que els professionals de Recursos Humans utilitzin la grafologia per conèixer com és realment el candidat a un lloc de treball, com es projecta i què amaga. És una persona ambiciosa o és un ésser satisfet amb allò que ha aconseguit fins ara?

L’interès que ha generat l’article sobre els elements per a l’anàlisi d’una signatura m’ha animat a seguir escrivint nous posts sobre grafologia, que aniré publicant pròximament. De moment, vull compartir amb vosaltres aquesta entrevista a la pèrit cal·ligràfica Francina Alsina, així com dos enllaços sobre grafoteràpia.

 

Foto: Macrovector a www.freepik.es

Back To Top
×Close search
Search