skip to Main Content
L’alimentació Del Grup Sanguini B: El Nòmada

L’alimentació del grup sanguini B: el nòmada

Els individus del grup sanguini B són els que poden consumir una varietat més àmplia d’aliments i menjar de manera més equilibrada i sana. Són el terme mig entre els dos extrems: el grup sanguini O i el grup sanguini A. Reaccionen de manera semblant al grup O en ingerir gluten provinent del blat i dels productes de farina integral. Com que el seu organisme no el digereix bé i no el crema com a combustible, l’emmagatzema com a greix. La ingesta moderada de làctics, en canvi, els ajuda a aconseguir l’equilibri metabòlic.

El llibre ‘Els grups sanguinis i l’alimentació’ destaca que els aliments que més els fan guanyar pes són el blat, el blat de moro, les llenties i la llavor de sèsam. Per contra, els fan perdre pes els vegetals de fulla verda, la carn, el fetge i els ous i els làctics. De fet, segons d’Adamo, el grup sanguini B va néixer en un moment avançat del desenvolupament humà, quan els homes van aprendre a domesticar els animals i, per tant, quan van incorporar els làctics a la dieta.

En la manera de combatre l’estrès és on es torna a veure que el grup B és el punt mig entre dos extrems. No se senten tan bé com el grup O amb els esports competitius ni tampoc necessiten tants exercicis orientats a la relaxació mental, com el grup A. De fet, el programa d’activitat física que més els escau és una combinació d’ambdós: tres dies a la setmana d’activitat intensa i dos d’exercicis de relaxació, per exemple. També els agraden les activitats moderades que incloguin altres persones, com ara les caminades, les excursions amb bicicleta o les arts marcials menys agressives. Val a dir, que el grup B és el que millor afronta l’estrès, ja que es mou més fàcilment en les situacions desconegudes.

Alguns trets de la personalitat

No hem d’oblidar que els avantpassats del grup sanguini B eren els nòmades, que havien de ser flexibles i creatius per a sobreviure. Estaven acostumats a adaptar-se a noves terres i a climes desconeguts, així com al mestissatge racial. Potser és pel fet d’estar-hi genèticament en harmonia que es relaciona millor amb els diferents tipus de personalitat, se sent menys inclinat cap al desafiament i la confrontació i sap apreciar els altres punts de vista: és empàtic.

L’equilibri i l’harmonia són la millor medicina per al grup B. Els individus d’aquest grup sanguini poden ser més propensos a alteracions del sistema immunològic, com ara l’esclerosi múltiple o la síndrome de fatiga crònica, però també són els més capaços de vèncer malalties del cor i el càncer.

Enllaços relacionats:

Font:

D’ADAMO, Peter J. (1998) ‘Los grupos sanguineos y la alimentación’, Buenos Aires, Ediciones B Argentina

Back To Top
×Close search
Search