skip to Main Content
L’alimentació Del Grup Sanguini AB

L’alimentació del grup sanguini AB

El grup sanguini AB és el biològicament més complex i estrany (només entre un 2 i un 5% de la població mundial és del grup sanguini AB). És una fusió moderna (menys de 1.000 anys d’antiguitat) dels grups A i B. Per aquest motiu, els aliments que no són aptes per als individus del grup A i del grup B tampoc ho són per al grup AB, tot i que hi ha excepcions, com per exemple els tomàquets.

Segons el natutòpata Peter J. d’Adamo, el grup AB està genèticament programat per menjar carn però no té prou àcid gàstric per metabolitzar-la eficientment i per tant se li acaba acumulant com a greixos. El grup AB tampoc té una reacció severa contra el gluten del blat, com els grups O i B, però cal evitar-lo si l’individu vol aprimar-se. Els aliments que fan guanyar-los pes són les carns vermelles, les mongetes blanques, la llavor de sèsam, el blat i el blat de moro. Els fan perdre pes el peix, els làctics, les verdures i la pinya (consulteu el llibre ‘Els grups sanguinis i l’alimentació’ per a informació més detallada).

El grup AB ha heretat les pautes d’estrès del grup A i per contrarestar-lo necessita fer exercicis de concentració i relaxació, com ara ioga i tai txi. També els va bé els estiraments, les caminades, el ciclisme, la natació i el golf. Els esports competitius, però, esgoten la seva energia nerviosa i els debilita el sistema immunitari. Val a dir que és el grup més exposat als virus i a les malalties.

Quant a la personalitat, el grup AB és una fusió de la sensibilitat del grup A i de l’equilibri del grup B. Són persones amb un carisma natural, que no guarden rancúnia i que saben dir les frases més diplomàtiques en cada circumstància. Molts sanadors i mestres espirituals són d’aquest grup sanguini.

Font:

  • D’ADAMO, Peter J. (1998) ‘Los grupos sanguineos y la alimentación’, Buenos Aires, Ediciones B Argentina
Back To Top
×Close search
Search