skip to Main Content
La Meva Experiència Amb El Kundalini Ioga

La meva experiència amb el kundalini ioga

Fa pocs dies que he començat el meu segon curs de kundalini ioga. Al principi de practicar aquesta disciplina em costava coordinar la respiració amb els moviments, com ja m’havia passat abans amb les poques sessions que havia pres de tai-txi. Després d’assistir a classe un dia a la setmana durant quatre mesos, crec haver superat aquesta primera dificultat i, durant els exercicis, ja puc concentrar-me en altres aspectes: la vibració dels diferents mantres, la mirada en el tercer ull o la disposició de la llengua al paladar.

Es diu que el kundalini ioga és la mare de tots els iogues i que és la base de les altres tècniques i sistemes iòguics. És un ioga dinàmic. Combina la meditació, els exercicis de respiració, els estiraments i els moviments vigorosos amb ritme intens. El kundalini ioga facilita el flux d’energia a través del cos, particularment pels canals de l’espina dorsal a través dels chakras, i pot induir elevats estats de consciència.

Els beneficis del kundalini ioga que he experimentat en aquest temps van des d’una millor gestió de l’estrès fins a la claredat d’idees, passant per una major capacitat de concentració. També he tonificat l’esquena. Però sobretot ha fet que la majoria dels dies m’oblidi de la contractura muscular que m’ha acompanyat durant anys.

En el següent vídeo (en anglès), s’expliquen més àmpliament els beneficis del kundalini ioga i hi podreu veure alguns dels moviments habituals en una sessió.

Back To Top
×Close search
Search