El naturòpata Peter J. d’Adamo compara els individus del grup sanguini A amb els primers agricultors que antigament van haver d’adaptar-se per viure en concentracions de població i que més endavant adquiririen estils de vida urbana. Potser per això, una de les principals característiques de la personalitat d’aquest grup sanguini és la naturalesa cooperativa, la disciplina, el respecte a les normes socials i el control sobre si mateix. És més, acostumen a refusar l’estil competitiu despietat tan propi del lideratge d’avui en dia.
La dieta vegetariana és la millor opció per a les persones del grup sanguini A. Quan mengen carn vermella se senten més dèbils i menys dinàmics que quan consumeixen proteïnes vegetals. La ingesta de carn la solen emmagatzemar com a greixos. Tampoc digereixen bé els làctics. A més a més, pel fet de ser hereus dels primers agricultors, és especialment important per a ells que mengin aliments tan naturals com sigui possible: frescos, purs i orgànics. Cal que ajustin la seva dieta per reforçar el seu sensible sistema immunitari, ja que estan biològicament exposats a les malalties del cor, el càncer i la diabetis.
A part de la carn i els làctics, tampoc se’ls posen bé les faves i el blat consumit en excés. Contribueixen a la digestió eficient els olis vegetals i els aliments de soja. Els vegetals els afavoreixen un metabolisme eficient i l’evacuació intestinal, com també ho fa la pinya, que a més millora la utilització de les calories.
El grup sanguini A reacciona de manera intel·lectual a la primera fase d’estrès: ansietat, irritabilitat i hiperactivitat. Però quan els senyals de l’estrès arriben al sistema immunitari, l’individu del grup A es debilita. La millor manera de combatre’l és amb tècniques relaxants, meditació i activitat física que requereixi concentració. Exercicis apropiats per a ells són tai txi, ioga, arts marcials, golf, natació, dansa, estiraments i la caminada activa. Els esports competitius només esgotaran més la seva energia nerviosa.
Enllaços relacionats:
Font:
D’ADAMO, Peter J. (1998) ‘Los grupos sanguineos y la alimentación’, Buenos Aires, Ediciones B Argentina
Foto: