skip to Main Content
Feng Shui: La Importància De L’ordre

Feng shui: la importància de l’ordre

Si el feng shui és una tècnica d’organització de l’espai per treure el màxim rendiment de les energies, és fàcil endevinar la importància de l’ordre. El desordre genera caos en les nostres vides i pot fer-nos sentir desorganitzats i fracassats. Fins i tot pot arribar a provocar una depressió. També té conseqüències per a la nostra salut corporal. Ens pot fer sentir pesats físicament i emocionalment, fins al punt de manifestar-se amb un augment de pes. Pot produir problemes respiratoris i pot provocar cansament. Acumular coses sota el llit pot conduir a l’insomni.

Per desordre també s’ha d’entendre l’acumulació d’objectes inútils que impedeixen el flux d’energia dins de casa. Són exemples de desordre les coses que ja no volem o ja no utilitzem; els projectes a mig fer o que mai vam començar; objectes trencats; regals que no desitgem, però que conservem per si ens visita la persona que ens els va regalar; coses que diem que ens podrien ser útils algun dia, quan sabem que mai les farem servir; testos buits; pots vells de maquillatge; medicaments caducats; piles de revistes i diaris que mai llegirem; o roba que ja no ens posem o ja no ens queda bé. Són especialment negatius els rellotges aturats o espatllats i les fotografies i cartes d’antigues relacions. Acostumen a ser lligams al passat que ens impedeixen avançar per la vida. Per donar entrada a coses noves a la nostra vida, primer cal que ens desprenguem d’allò que és vell, dels vells patrons mentals.

El motiu més habitual per conservar objectes inútils és la por al futur. Pensem en negatiu dient-nos que potser més endavant ens faran falta, en comptes de pensar en positiu i confiar en què, en un futur, ja obtindrem tot allò que necessitem. Hi ha altres raons, però. Sovint guardar coses inútils és un patró de comportament heretat. Poden representar somnis no realitzats. A vegades conservem objectes perquè, si ens en desprenguéssim, feriríem algú.

En preparar un trasllat d’habitatge o en el moment de fer neteja, hem de preguntar-nos si tal objecte ens agrada, i quins pensaments, records o emocions positives o negatives ens evoca. Tot el que ens envolta ens ha d’agradar. El feng shui estudia com organitzar el món exterior per desenvolupar un millor món interior. Quan el nostre món interior canvia, queda reflectit a l’exterior.

Enllaços relacionats:

Font:

Back To Top
×Close search
Search