skip to Main Content
Feng Shui: Consells Per A La Taula Del Despatx

Feng shui: consells per a la taula del despatx

Com a tècnica d’organització de l’espai, el feng shui pot ser útil per ordenar la taula de treball de l’oficina. Basant-nos en el mapa bagua, el primer que hem de tenir present és que l’escriptori ha de ser rectangular o quadrat; cal evitar les taules amb forma de “L”, cosa que indicaria que hi ha algun quadrant del mapa bagua incomplet. Seria ideal tenir una paret o un armari al darrere de la nostra esquena per estar protegits. En cap cas hem de tenir una finestra sense cortines o amb cortines pujades darrere nostre, si volem tenir l’acceptació dels nostres superiors.

Mirant la taula des de la cadira on seiem, la zona que envolta l’angle esquerre més proper a nosaltres correspon al quadrant del coneixement. Hi col·locarem els expedients relatius a les feines que ens són més difícils o que requereixen més concentració. No hi podem tenir documents de manera permanent, cosa que faria que aquella tasca ens seguís sent difícil sempre. La zona de coneixement es pot potenciar amb objectes que simbolitzin la intel·ligència, com ara una imatge d’una gran muntanya, sigui entre els expedients o enganxada sota la taula.

L’àrea propera a l’angle dret més pròxim a nosaltres correspon als clients i a les persones que ens poden ajudar. És el lloc més adequat per posar-hi el telèfon, cosa que farà més fluida la comunicació amb ells.

L’extrem esquerre de la taula correspon a la prosperitat. Es pot potenciar amb alguna imatge d’aigua en moviment (un fons marí, una cascada, etc.). Qualsevol d’aquestes imatges poden estar com a fons d’escriptori o com a salvapantalles si l’ordinador està situat en el quadrant corresponent.

El terç central del fons de la taula correspon a la fama, el prestigi i a l’èxit. És important potenciar-la amb el color vermell, especialment quan ens incorporem a un nou lloc de treball. Qualsevol objecte vermell —un pot per posar els bolígrafs, per exemple— ens ajudarà a “caure bé” als nous companys de feina. També ens ajudarà a tenir bones relacions amb els companys el símbol de dues flors grogues al quadrant de les relacions (a l’extrem dret de la taula).

És important ordenar la taula abans de plegar i sobretot deixar net el centre de l’escriptori quan marxem al migdia o a la tarda. Si deixem papers al mig de la taula, se’ns farà més feixuga la feina quan ens hi tornem a posar.

Enllaços relacionats:

Font:

Back To Top
×Close search
Search